Werkvormen

Mogelijke werkvormen


Wat ik toepas is afhankelijk van het hetgeen ik aanvoel op dat moment, wat voor jou passend en helpend kan zijn. Hierbij gebruik ik een samenspel van verschillende methodieken en een gezonde fysieke levensstijl: voedingsadviezen, holistische benaderingen, indien nodig hypnotherapie en technieken voor intuïtieve ontwikkeling (NLP, ACT, MBCT). Tevens interessante aanvullingen zoals emotionele technieken (EFT & EMDR). Dit zijn twee revolutionaire en wetenschappelijke benaderingen om trauma's bij de wortel aan te pakken. Fysieke ondersteuing krijg je in de vorm van lichaam/shiatsu, relaxatie- en dieptemassages, nek/rugmassages en voetreflexologie. 

Gezondheidsbegeleiding

(Coaching, massage, relaxatie, voetreflexologie etc...)


Elke stap in mijn praktijk gebeurt in overleg, zodat jij als cliënt(e), steeds inspraak hebt in de keuze van de verschillende benaderingen. De bedoeling is om toegang te krijgen tot jouw persoonlijke en innerlijke hulpbronnen, om via harmonie, rust en ontspanning, jouw veerkracht te vergroten, klachten te reduceren en pijn te verlichten. Begeleiding en ondersteuning, wat helpend en passend is op maat van jou als cliënt(e).Als gediplomeerd gezondheidsbegeleider en lid van de beroepsvereniging 'VGB' met als lidnummer: 200601054 ga ik samen met jou op zoek naar wat jij nodig hebt om je beter en gelukkiger te voelen. Ik bied jou ondersteuning, advies, inzicht en/of een behandeling, met als doel je fysieke, emotionele en mentale weerbaarheid te verhogen. Ik behandel geen ziekten, maar begeleid jou in het geheel. Ik tracht met natuurlijke middelen je zelfgenezend mechanisme, dat in elke persoon aanwezig is te stimuleren. Door aandacht te hebben voor lichaamsbeweging, een goede nachtrust, ontspanning, bevredigende relaties, arbeidsvreugde en voeding kun je opnieuw op een harmonieuze en evenwichtige wijze in het leven staan. 'Laat voeding je medicijn zijn' (Hippocrates).
Voor meer info en behandelingswijzen : www.gezondheidsbegeleiders.be

Gezins- en relatiewetenschappen

 

Ik verwelkom je in een veilige en liefdevolle sfeer, een omgeving die rustgevend, knus en gezellig aanvoelt. Een plek waar je jezelf kan en mag zijn en je hart in volle vertrouwen kan openstellen. Ik wil fungeren als bemiddelaar tussen de uitgebluste, ongelukkige mens en de levenskunstenaar. Een brug bouwen die mensen met elkaar verbindt.  

Als bachelor in de gezinswetenschappen bied ik steun aan een gezin door de relatie en interactie met elkaar te verbeteren. Ook in de ouder-kindrelatie, opvoeding en communicatie tussen partners onderling streef ik naar kwaliteitsvolle relaties. Relaties op het werk of in de privésfeer blijken vaak complexe verhoudingen, waarin ik samen met jou verbindend en oplossingsgericht kan werken.

Relaties zijn voor heel wat mensen een heuse uitdaging en wakkeren onze verborgen twijfels, angsten en onzekerheden aan. Niettemin blijft niet alleen een liefdesrelatie, maar ook elke andere relatievorm een weg van evolutie en groei. Hierbij ga ik face to face of met twee op zoek naar wat jullie sterk maakt.

Hypnotherapie - regressie - meditatie

 

Hypnotherapie, gecertificeerd door de toonaangevende Amerikaanse 'National Guild of Hypnotists', Inc. (NGH), is een methodiek en meerwaarde in mijn praktijk. Een gefundeerde en onderbouwde therapie op maat voor jouw lichamelijke, geestelijke en emotionele ondersteuning. 

Hypnose is een toestand tussen bewustzijn en slaap, waarbij je aandacht naar binnen gericht wordt op innerlijke processen, beelden en ervaringen. Hypnose is altijd 'zelfhypnose',  je hebt steeds zelf invloed en controle tijdens een relaxt en rustig proces.


Je brein blijft actief werkzaam, je creativiteit en je probleemoplossend vermogen wordt verhoogd. Je bent vatbaar voor positieve suggesties en je kan op een andere manier dan door wilskracht doelen bereiken. Het is vooral een aangename en ontspannende ervaring, waardoor je snel en veilig verlangens en wensen kunt realiseren en trauma's of angsten kunt los laten en niet aan je pijnlijk verleden blijven vasthouden.


Elke stap in hypnose gebeurt in overleg en je hebt als cliënt inspraak in de keuze van verschillende stappen en doelen. De bedoeling is om meer rust en harmonie te creëren in jezelf en toegang te krijgen tot je persoonlijke en innerlijke hulpbronnen om problemen te overwinnen.


Technieken voor intuïtieve ontwikkeling


NLP - Neurolinguïstisch Programering is een methodiek voor communicatieverbetering. Wordt in mijn praktijk gebruikt om mensen meer in beweging te krijgen en tot gewenste resultaten te leiden. 


MBTC - Mindfulness Based Cognitive Therapy is een vorm van meditatie om je te leren meer bewust te worden van je fysieke een geestelijke sensaties in het hier en nu. 

NLP helpt je meer vrijheid te bieden hoe jij je wilt voelen in elke situatie en hoe jij je leven wilt leven. Het levert je betere relaties op door hoe je onbewust de juiste woorden kiest en met de juiste communicatie je invloed vergroot. Zo kun jij makkelijker en meer ontspannen omgaan met anderen en maakt het je leven aangenamer.


MBTC maakt deel uit van de zes vaardigheden die toegepast wordt in het ACT-programma.

Acceptance and Commitment Therapy


In het ACT-model zitten zes kernfuncties vervat en is een wetenschappelijk onderbouwd model dat je helpt een waardevol leven te leiden. ACT biedt allerlei hulpmiddelen aan om je psychologische flexibiliteit te verhogen, door een andere houding tegenover onze gedachten, gevoelens en zelfs ons ego aan te leren. Met deze vaardigheden kan je je dit alles eigen maken en een totaal nieuwe weg inslaan. 

1. Acceptatie : loskomen van gedachten
Je hoeft je onaangename gevoelens of gedachten niet te willen, maar er wel ruimte voor te maken. Je weet dat ze niet verdwijnen, maar je verspilt er geen aandacht meer aan.


2. Defusie : minder overspoeld raken door emoties
Gedachten zijn soms slechte adviesgevers en beter is om ze niet altijd te gehoorzamen.
Daarom je wel richten op gedachten en situaties, maar rationeel leren hiervan toch emotioneel afstand te kunnen nemen. Je niet meer verliezen in je gevoelens en gewaarwordingen.


3. Je zelf als context : betreft jouw kijk op jezelf
Bewust worden van hoe jij denkt over jezelf of hoe jij denkt wat andere mensen over jou denken en dan kan je soms in een tunnelvisie terechtkomen. Je kunt jezelf aanleren om die tunnelvisie te verbreden en minder bepaald te worden door jou zelfbeeld.


4. Mindfulness (MBCT): in het hier en nu kunnen blijven
Is een wetenschappelijk onderbouwde methode, bestaat al meer dan 2500 jaar en heeft zijn roots in het Boedhisme. Een programma om stressbestendigheid, psychisch welzijn en levenskwaliteit te bevorderen en geschikt voor iedereen die beter wil omgaan met angst, piekeren, lichamelijke spanningen, pijn en ongewenste emoties. Het bestaat uit een combinatie van aandacht en cognitieve training.


5. Waarden : wat is voor jou in het leven waardevol
Wie ben jij en wie wil jij zijn? Wat voor persoon wil jij zijn en wat is voor jou belangrijk? Met welke houding wil jij in het leven staan? Wat wil je echt, los van alle verwachtingen en druk van anderen? Wat voor relaties wil je opbouwen? Waar geniet je van? Stel je voor dat je niet meer zo bezig bent met het vechten tegen angst of depressieve gevoelens, waar zou jij je tijd en energie dan aan willen besteden?


6. Overeenkomstig handelen : actie ondernemen en toewijding aan waarden
In ACT leer je om heel concrete dingen en haalbare doelen te stellen. Je leert een planning op te stellen en hindernissen te overwinnen. ACT kan je leren om dingen effectief op te pakken en de zaken die jij zeker wil oppakken ook uit te voeren. Dus doen wat je echt de moeite waard vindt, ook al kost het je moeite en veroorzaakt het allerlei ongemak.


Emotionele technieken


EFT - Emotional Freedom Techniques is een beproefde en effectieve methode die je leert emoties en gebeurtenissen te verwerken die storingen veroorzaken in het energiesysteem van je lichaam. 


EMDR - Eye Movement Desensitization & Reprocessing is een revolutionaire en wetenschappelijke methode die psychische klachten bij de wortel aanpakt. 

EFT vindt zijn oorsprong in de eeuwenoude Chinese kennis van het meridiaansysteem. Het is een vorm van emotionele acupressuur. EFT maakt gebruik van de meridianen als koppeling tussen lichaam en geest. Stressmomenten kunnen in je lichaam achterblijven, zelfs als de situatie al lang is opgelost, dan nog kunnen zij voor emotionele disbalans zorgen.


Door je te concentreren op je emotionele of fysieke pijn, en te tikken met je vingertoppen op specifieke meridiaanpunten op je lichaam, neemt de spanning of emotionele lading van een probleem of klacht af. Geblokkeerde emotionele knooppunten in je lichaam verdwijnen en je voelt je als het ware bevrijd en opnieuw in balans.


EFT is een krachtige techniek waarmee je deze innerlijke emotionele blokkades snel en effectief weet te verwijderen, terwijl jij je aandacht richt op specifieke negatieve emoties of fysieke sensaties. Het zorgt ervoor dat je zenuwstelsel kalmeert en dat je nieuwe verbindingen maakt in je brein.


EMDR verandert de emotionele intensiteit van oude herinneringen door middel van je oogbewegingen en andere methodes om het natuurlijk verwerkingssysteem te activeren.


De uiteindelijke bedoeling houdt in dat beelden en herinneringen minder gevoelig worden, door de emotionele lading meer te ontkrachten. Daarbij zullen er nieuwe beelden, gevoelens en emoties worden opgeroepen, waardoor de oude herinneringen worden geneutraliseerd.


Zodra de blokkade weg is, kan er gewerkt worden richting herstel.


Naast bovenstaande behandelingswijzen hanteer ik een combinatie van manuele werkvormen die hier niet in detail zijn vermeld, zoals: voetreflexologie, podo- en dermasegmentale reflexologie, massages (tsubo - shiatsu en dieptemassage),  energetisch werk (healings - reiki - chakra 's ...), ademtherapie, geleide meditaties/visualisaties en helpende gesprekken.


Lieve cliënt,


Het is jouw leven, maak er wat van.


Want het vinden van wie je echt bent is het grootste cadeau dat jij jezelf kunt geven.